Pazar, Kasım 26, 2006

YARINIMIZA KİM IŞIK TUTUYOR?

Hayatımızın en önemli kavramı nedir acaba? Bir durup düşünsek ilk olarak aklımıza ne gelir? Muhtemelen çoğumuzun düşüncesi sağlık, para, aile vb. yönlerde olur. Ama hepsinin olmasının bir yarına, bir geleceğe bağlı olduğu göz ardı edilir hep.
Bugün yapıyor olduklarımız, dün yaptıklarımız hepsi geleceğimize birer yatırımdır. Hep daha iyi bir toplumda yaşamak, hayat standardı yüksek bir millet olabilmek ülküsü içinde yaşarız. Tüm hayatımız bu gayeler içinde geçerken yatırımlarımız sağlamsa bir şeyler kazanabiliriz. Bu yatırımlarımızın en önemlisidir çocuklar. Bu günü yavaş yavaş onlara bıraktığımız geleceğimizi aydınlatmaları için ülkemizi dolayısıyla hayatımızı emanet ettiğimiz çocuklar? Bu yüzden midir acaba insanların yaşlanınca, toplumda biraz daha arka planda kalınca, onları yönetecek insanların bugünün çocukları olduğunu düşünüp onların eğitimine önem vermeye çalışmaları.
Her şeyde olduğu gibi onların kendilerine, topluma faydalı bireyler olabilmesi aldıkları eğitime bağlıdır. Okul çağına gelinceye kadar ailesi çocuğun en önemli eğiticisidir. Okula başlandığında eğitim sahnesine hayatını insanları eğitip öğretme amacına adamış insanlar çıkıverir. Öğretmenlerdir onlar. Geleceğimize kaliteli tohumlar ekmeye çalışan çiftçilerdir bir anlamda. Hasatlarını çok zorlu, uzun bir yolun sonunda toplayacaklardır ama ürünleri tüm topluma yararlı olacaktır.
Tarihin yazdığı büyük önderimiz de ?Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır onu koruyacak ve yükseltecek olan sizlesiniz? demekle öğretmenliğin kutsallığını ,yüceliğini anlatmamış mı? Her konuda hayran kalınan bu önder ?Başöğretmen? unvanını almıştır öğretmenliğin omzunu bindirdiği görevi hakkıyla yerine getirerek o koca bir ulusa öğretmenlik yapmıştır. Onun önderlik yaptığı bu önemli davanın bu günkü temsilcileri öğretmenler. Kendini ülkesine adamış her davranışta ülkesinin çıkarını gözeten bireyler, geleceğimizin en ihtiyaç duyulanı olacaktır. Onları bugünden hazırlama görevi de büyük ölçüde öğretmenlerindir. Aslında geleceğize şekil veren unsurların başında gençlerin şu anki konumları ve dolayısıyla onların eğitiminde çok büyük bir paya sahip olan öğretmenler gelmektedir. Ülke kalkınmasında rol oynayacak insanları yetiştiren öğretmenlerin kalkınmamızdaki önemi şüphesiz çok büyüktür.
Öğretmenler bugün ellerinde fenerleri yarınımıza ışık tutan rehberlerdir kısacası. Rehbersiz bilmediğimiz bir yolda şaşırmamız nasıl doğalsa, öğretmenlerin ülke hayatındaki öneminin göz ardı edilmesiyle de gelişmek bir yana bulunduğumuz durumdan daha kötüye gitmek bile en az o kadar doğaldır
Çocuklarımızın eğitimini yani yarınlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin kıymetini anlamak umuduyla?

Hanife TAŞDEMİR
10 YD