Salı, Kasım 28, 2006

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanının verildiği bugün bizler için çok anlamlıdır.
Öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması, dikkatlerin bizlere çevrilmesi için, bir gün, bir hafta, bir ay yeterli değildir. Bugün bizler için mesleki dayanışma, eğitimde öğretmenin konumu, mesleğimizin problemlerini, avantajlarını, olumsuzlukları tartışmak, paylaşmak için bir fırsattır.
Mesleğimizi diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik malzemelerinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını öne çıkan şey kültür ve eğitimdir. Bizler ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olma gibi ayrıcalığa sahibiz. Bilgi toplumunun insanını bizler yetiştireceğiz. Bizler okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi kullanan değişime açık bireyler olmalıyız. Bizlerin yaşam koşulları, sosyal hayattaki yerimiz, özlük haklarımız çağdaş dünyadaki öğretmenler gibi olmalıdır.
Biz öğretmenlere teslim edilen öğrencilerimizin hepsinin farlı özelliklere sahip olduğunu bilerek sabırla onları Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimize anne, baba, ağabey, abla şefkati ile yaklaşan, vücut diliyle onlara örnek olan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Okullarımızı çekim merkezi haline getirmek için toplumun tüm kesimlerinin desteğini almamız gerekir. Emekli olan büyüklerimizin birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanmalıyız.
Vefa duygusu bizlerin en önemli vasfı olmalıdır. Bu günü biz yöneticiler, öğrencilerimiz, velilerimiz, tüm eğitimin taraftarıyla ortak amaca ulaşmak için neler yapılması gerektiğinin konuşulacağı, tartışılacağı bir fırsat haline getirmeliyiz. Bu muhasebe işimize duyduğumuz saygının bir gereğidir.
Bugün emekli olarak aramazdan ayrılan eğitimcilerimize yeni yaşamlarında huzur ve mutluluklar diliyorum.
Mesleğe yemin ederek başlayan öğretmenlerimize de meslekte başarılar diliyorum.
Sözlerimi büyük Atatürk'ün söylediği 'Toplumun düşmanı cahillik, cahilliğin düşmanı öğretmenlerdir." diyerek tamamlıyorum.
Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününün en içten duygularımla kutluyorum.

Mehmet ÖLMEZ
Turgutlu İlçe milli Eğitim Müdürü